Realizam la timp constructii care inving timpul
CONSTRUCTIE BLOCURI DE LOCUINTE
Doresti construirea unei cladiri pentru 10 familii sau o cladire cu mai multe etaje?
Indiferent de dimensiunea constructiei, prima decizie pe care o iei este alegerea constructorului. De ce?
Pentru ca acest lucru iti va afecta viata.
Vrei un raspuns sincer la intrebarea: "Cat costa un bloc de locuinte?"
Ti-l dam acum: Depinde.
Experienta ne-a adus in punctul in care intelegem ca cel mai ieftin preț, nu este niciodata cea mai buna alegere
Deoarece fiecare construcție este individuală, cu detalii personalizate,solicită o ofertă de preț în baza proiectului pe care îl ai deja sau programează o întâlnire, unde un specialist va fi la dispoziția ta, pentru a discuta despre cerințele tale și pentru a răspunde la orice întrebare preliminară pe care o poți avea despre produsele sau procesele noastre privind construcția unui bloc.
Dispunem de toate resursele pentru executia intregii game de lucrari de constructii blocuri si cartiere de blocuri
Va asteptam la o discutie
Completeaza formularul si solicită o ofertă de preț în baza proiectului pe care îl ai deja sau programează o întâlnire, unde un specialist va fi la dispoziția ta, pentru a discuta despre cerințele tale și pentru a răspunde la orice întrebare preliminară pe care o poți avea despre produsele sau procesele noastre privind construcția unui bloc.
Lucram în colaborare cu arhitecții, inginerii, consultanții și subcontractanții locali si raspundem cu brio provocărilor specifice fiecărui proiect rezidential de construcție personalizat la o scară largă. Fie ca vorbim de stabilirea unui buget, realizarea unui program de construcție, înțelegerea procesului de autorizare și lucrul prin numeroasele decizii de proiectare echipa noastra de specialisti acopera toate aspectele cheie ale colaborării noastre cu clienții noștri.
Aveti deja un teren?
In cazul in care nu il aveti, va putem spune ca durata formalităților de achiziție este in jur de 30 zile.
In cazul in care nu aveti teren, avem nevoie sa stim dimensiunea imobilului dorit pentru a va asista in gasirea locului ideal unde să fie construit. Alegerea locului ideal este critică deoarece trebuie să vă asigurați că vă oferă confortul dorit, pe termen lung.Ideal este să identificați o locație bine poziționată pentru un acces ușor la rețeaua de transport și implicit la punctele de interes (școli, zone comerciale, locul de muncă etc).
In Romania, durata de aprobare care tine cont de toate procedurile administrative este de 30 – 120 de zile în funcție de locatia proiectului (in functie de autoritatile locale). Certificatul de urbanism este absolut necesar pentru a ridica un bloc, fiind forma oficială prin care administrația locală comunică elementele care caracterizează regimul juridic, economic şi tehnic al unui imobil, stabilite prin evidenţele existente şi documentaţiile de urbanism şi amenajarea teritoriului – spre exemplu: caracteristicile zonei în care se găseşte amplasamentul, cerinţele urbanistice care urmează să fie îndeplinite (înălţimea maximă a clădirii,procentul de teren ce poate fi ocupat de clădire, retragerile faţă de limita proprietăţii etc.) precum şi lista avizelor si acordurilor necesare în vederea autorizării executării lucrărilor de construcţie.
Studiul geologic presupune o este o examinare amănunțită a terenului unde va fi amplasată construcția pentru a determina natura solului oferind detalii importante proiectantului in vederea calculului corect al elementelor structurale ale cladirii. Acest proces dureaza intre 9 si 30 de zile.
.Astfel, luându-se în considerare anumiți factori, se face o analiză cât mai precisă a fiecărui strat ce alcătuiește terenul de fundare, cu ajutorul unor relații matematice, iar în final se alege tipul de fundație cel mai potrivit.
Proiectul blocului sau a casei, dureaza in jur de 30 de zile si este schița după care se ghidează constructorul, fiind realizat cu o atenție foarte mare la detalii pentru ca orice amănunt greșit în proiect poate duce la erori de construcție pe care cu siguranta le veți regreta mult timp dupa.
Veți avea nevoie de minim 6-8 întâlniri cu proiectantul pentru a definitiva proiectul și apoi încă cel puțin 10 zile pentru a primi proiectul în formă finală (în condițiile în care proiectantul nu este ocupat). Proiectul Tehnic al Construcției este unul dintre documentele necesare în obținerea Autorizației de Construire, dar și pentru executarea lucrărilor propriu-zise. În încercarea de a economisi timp, acesta poate fi elaborat în paralel cu obținerea Certificatului de Urbanism. Proiectul Tehnic reprezintă documentația elaborată, la cererea clientului și în funcție de preferințele acestuia, de către persoane specializate și autorizate. Acesta este compus din două părți: partea scrisă și partea desenată. În dosarul Proiectului Tehnic sunt cuprinse toate informațiile necesare pentru executarea construcției. În partea desenată se regăsesc planuri de arhitectură, planuri de rezistență, schemele instalațiilor,detaliile realizării lucrărilor de construcție. În ceea ce privește partea scrisă, aceasta cuprinde memorii tehnice, calculul de dimensionare a elementelor structurale, documentația economică, documentația tehnologică, documentația pentru programarea lucrărilor și altele.Important de știut este faptul că pentru obținerea Autorizației de Construire nu este necesară depunerea Proiectului Tehnic în forma finală, ci doar a părților semnificative : memorii și planuri de arhitectură, memorii de rezistență și planuri de fundații cu detaliile de fundații, memorii de instalații și schemele instalațiilor. Acest set de documente se numește DTAC – Documentație Tehnică pentru obținerea Autorizației de Construire.
Din momentul in care proiectul este realizat, este necesara avizarea acestuia de catre adiministratia locala. Durata procedurilor administrative: 30 – 60 zile. In baza acestei avizari, ne asiguram că este în concordanță cu reglementările în vigoare.Avizele se solicită la instituții specializate: deținătorii de rețele și utilități (gaze, apă, canalizare, curent electric, salubritate etc.), Sănătatea Publică, Mediu, Protecția Civilă, Combaterea și Prevenirea Incendiilor, Rețeaua de Telefonie, Apele Române in cele din urma Inspectoratul de Stat pentru Construcții.
Autorizatia de constructie o primim in baza avizului favorabil, in termen de circa 30 zile, aceasta fiind necesara pentru a putea demara execuția lucrării. Autorizația de Construire reprezintă cel mai important act pe care trebuie să îl obțineți. Prin intermediul acesteia este avizat proiectul și demararea santierului. Practic, fără aceasta nu pot începe lucrările efective de construire și toată alergătura și nervii pierduți au fost în zadar. Acte necesare pentru obținerea autorizației de construire:
Construcția „la roșu” reprezintă construcția imobilului fără finisaje și fără partea exterioară a acoperișului, învelitoarea sau hidroizolația în cazul acoperișurilor terasate.În faza de roșu,sunt incluse organizarea de șantier, infrastructura imobilului, suprastructura imobilului, zidăria exterioară și interioară, finalizat la placa din beton armat peste ultimul nivel sau după caz, șarpanta din lemn cu astereala.
De asemenea, nu este realizată nici partea de instalațiile termice|sanitare|electrice,acestea fiind considerate finisaje. Execuția unui bloc la roșu cu amprenta la solde cca. 300 mp și suprafața desfășurată de 1500 mp pe 4 nivele poate fi cuprinsă între 15 săptâmâni în funcție de condițiile meteo și tehnice din locația șantierului.
Pereți interiori tencuiți și vopsiți în lavabil – Pardoseli pregătite pentru finisajul final – Uși de intrare metalice echipate cu sisteme de siguranță – Tâmplarie PVC 5- 7 camere, geam tripan – Instalații electrice cu prize și întrerupătoare montate – Alte instalații electrice, date, cablu tv, dotate cu aparataj (prize, întrerupătoare, interfon, termostat pentru reglarea temperaturii, precum și senzor de gaz) – Instalație de încălzire și apă-canal cu centrală termică individuală pe gaz în condensație, inclusiv calorifere – Circuite de încălzire îngropate din PPR – Balcoane placate cu gresie antiderapantă – Izolație interioară peste placa cu polistiren – Toate utilitățile sunt contorizate individual în exteriorul apartamentelor – Obiecte sanitare în baie (instalațiile sanitare sunt trase la poziție).
Pereți integral din cărămidă de 30 cm grosime – Izolație exterioară din polistiren de 10 cm – Tâmplărie exterioară PVC, cu feronerie de calitate superioară – Placaj ceramic în casa scării – Terase finisate cu gresie de exterior antiderapantă – Balustrade metalice – Gresie de trafic intens la casa scării și holul de acces în imobil – Iluminat ambiental, iluminat casa scării; iluminat exterior cu becuri led – Sistem de supraveghere a perimetrului clădirii, acces în imobil și parcare – Trotuar perimetral al blocului placat cu dale prefabricate – Spații verzi cu plante ornamentale de exterior și gazon – Structura de rezistență – fundații, structura în cadre și planșe tip dală din beton armat – Regim de înălțime DP+9 etaje, respectiv DP+_ etaje _ Ascensoare cu capacitate a 6 persoane fiecare, greutate 630kg – Parcări exterioare / opțional – Spații comune finisate complet – Spațiu administrativ, rampă de acces pentru persoane cu dizabilități.
Dispunem de toate resursele pentru executia intregii game de lucrari de constructii
Casa ta – pentru tine
Ne mândrim cu munca noastră și înțelegem că este o colaborare interesantă și, uneori, emotionantă. Promisiunea noastră față de dumneavoastra este că va vom fi alaturi la fiecare pas, ajutându-va să navigati prin toate aspectele procesului de construcție.
În cazul în care nu aveți proiectul imobilului, și doriti o ofertă completă personalizată, ce va include proiectare,autorizarea construcției,manopere și materiale pentru construirea blocului la roșu sau la cheie, atunci va trebui să ne trimiteți cât mai multe detalii referitoare la viitorul proiect cât și o schiță a terenului.
Acestea ne vor ajuta să ne facem o idee cât mai completă asupra a ceea ce vă doriți și pot fi trimise completând răspunsurile în formularul de contact.
După ce vom primi cerințele dvs,dacă va fi cazul, veți fi contactat de un architect din casa de proiectare, pentru a vă solicita detalii suplimentare.